loading

Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum.

Desery

Creme Brullee 27

Czekoladowy fondant

z płynącym nadzieniem, lody śmietankowe 32

Sernik waniliowy

z białą czekoladą, coulis malinowe 28

Lody rzemieślnicze 

truskawka, porzecza-banan, masło orzechowe 3 gałki 150g 22

na wynos w wafelku 3,7 (gałka 50g) 6 

 

Przekąski

Deska serów,

chutney jabłko&cebula, pieczywo, winogrona 49

Patera dworskich specjałów

dla 4 osób 149

 

 

 

 

Niedzielny obiad

Zupa

dnia 

+

Danie główne

dnia

 

zestaw 65

 

Polecamy również:

Deser dnia

19

Zapraszamy w niedzielę w godzinach od 12:00 do 16:00

Dania główne

Zielone risotto,

kandyzowane pestki dyni, zielone warzywa 49

Dworskie kotlety schabowe ,

puree ziemniaczane, domowa kapusta zasmażana 52

Burger wołowy

sos relish, sałata, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebulka, sos aioli   39

dodatki: ser żółty 2 / ser niebieski 3 / boczek 3 / avocado 4 / frytki 10 

Burger z soczewicy, brokuła i papryki W 

sos pikantny, sałata, ogórek, pomidor, marynowana czerwona cebulka, prażona cebula, sos aioli 44

dodatki: ser żółty 2 / ser niebieski 3 / boczek 3 / avocado 4 / frytki 10 

Sandacz,

puree ziemniaczane, zielona fasolka, masło z kaparami  75

Gulasz jagnięcy,

kasza kuskus perłowy, surówka z kiszonej kapusty 75

Pierś z kaczki,

puree z zielonego groszku, marynowane jabłko, groszek cukrowy,

rosti ziemniaczane, sos z czerwonego wina i jabłka 95

Stek z polędwicy wołowej,

gratin ziemniaczane, puree z kalafiora, zielone warzywa, sos bordelaise  129

 

Pierogi i Makarony

Domowe pierogi ruskie,

śmietana, masło  39

Domowe pierogi 

z kaszą gryczaną i prawdziwkami  42

Tagliatelle,

kurczak, pomarańcza, sos sojowy, olej sezamowy, migdały 52

 

Sałatki

Sałatka Szefa Kuchni  

mix sałat, komosa ryżowa, pomidor, pestki dyni, avocado, granat VEG 39

Dodatki: ser typu feta 8 /  pierś z kurczaka 15  

Przystawki

Tatar z siekanej polędwicy wołowej,

pieczywo  49

Sałatka z wątróbką drobiową,

prażone jabłko, patison, żurawina 44

Przegrzebki,

groszek, puree z marchewki, palone masło   69

Dworski smalec z cebulą i jabłkiem,

ogórek kiszony, pieczywo 27

Domowa bagietka,

słone masło,  olej regionalny  14

 

 

Zupy

Dworski rosół

z drobiowym tortellini 29

Żurek na dworskim zakwasie

biała kiełbasa, boczek, jajko, chrzan, pieczywo 29

Zupa dnia

25

 

 

Menu dla dzieci

 

Rosół

z laną kluską 21

Krem pomidorowy

z laną kluską 24

Makaron

w sosie bolognese  27 

Domowe pierogi ruskie

(5 szt.) 25

Panierowane polędwiczki z kurczaka, 

frytki, surówka z marchewki i jabłka 29

Panierowany filet z morszczuka, 

frytki, surówka z marchewki i jabłka 29

Naleśniki  z dżemem lub serem 

(4 szt.)  24

Naleśniki, owoce, czekolada 

(4 szt.)  29